23.08.2019

Vi ved det godt, men vi taler ikke om det og vi gør ikke noget ved det…

I starten af vores forhold kan vi ikke få nok af hinanden og der er absolut intet ved den anden, der generer os. Alt er perfekt. Han eller hun er perfekt. Vi gør, hvad som helst for at være sammen 24-7 og der er ingen aftaler eller forpligtigelser i denne verden, der er vigtigere end dem, du har med din “honey”. Alle pudsigheder er død charmerende og morsomme og alle situationer kan potentielt lede til sex.

Men forelskelsens rus går med tiden over i en monoton sameksistens. Kommunikationen over tid ændrer sig, konflikter opstår og prioriteringen af hinanden bliver mere sjældne,

Vi ved ikke, hvordan vi skal håndtere konflikterne og i mangel af viden, undviger vi al kommunikation, som potentielt kan lede til en konflikt.

Læs mere

 

10.04.2019

Forår og forelskelse

At være forelsket er vidunderligt. Foråret har meldt sin ankomst. Solen skinner, mennesker smiler på din vej og du er forelsket.

At være forelsket er vidunderligt. Forelskelsens brusende karakter, som skaber kemisk kaos i vores hjerner gør os ivrige efter at være elskelige, føjelige og villige til at gå på kompromis.

Vi stræber efter det, der er så grundlæggende i et hvert menneske - nemlig ønsket og længslen efter at høre til, passe ind og høste anerkendelse.

Læs mere

 

22.10.2018

Kære kvinde - elsk din mand og lad ham elske dig på sin måde

Er du en af de kvinder, der kæmper for ligestilling og for, at alle mænd inklusive din egen skal være lige som dig og alle andre kvinder? Så har du kastet dig ud i en kamp, du ikke kan vinde. For nok er vi alle unikke individer, der skal omfattes af de samme rettigheder i samfundet men i parforholdet og i relationener mellem de to køn, er vi opdelte i to hovedgrupper: mænd og kvinder. 

Elsker mænd og kvinder forskelligt?

Svaret er simpelt ”ja”.

De fleste af os har naturligvis enten læst eller hørt om John Gray's udlægning om, at mænd og kvinder i overført betydning stammer fra to vidt forskellige planeter. Det er stadig morsomt og har fortsat sin rigtighed. Mænd og kvinder er forskellige, så ”learn to love it”.

Læs mere her

 

25.05.2018

Kærlighedslaboratoriet og de 7 principper ♥

For at forstå, hvad der karakteriserer henholdsvis et lykkeligt og ikke lykkeligt ægteskab eller parforhold, påbegyndte den amerikanske professor Dr. John Gottman og hans kollega Robert Levenson helt tilbage i 1970’erne nogle langsigtede studier af par.

 

Kærlighedslaboratoriet

 

Deres mål var at identificere eventuelle mønstre ved udførligt at observere og indsamle data og målinger i et såkaldt “Love Lab” - et kærlighedslaboratorie. Her fulgte de par over tid og analyserede parrenes følelsesmæssige adfærd samt deres psyko-fysiologiske reaktioner i forhold til puls, svedafsondring, ansigtsudtryk osv. De ønskede at se, om der var reelle adfærdsmønstre eller særlige sekvenser af samtale- eller samværsinteraktioner, der kunne adskille lykkelige par fra ulykkelige par.

 

22.05.2018

Er det ok at søge hjælp og inspiration til sit parforhold?

Et yngre par viser interesse i Vores Liv og vil gerne have lidt coaching og inspiration til sit parforhold. De har været kærester i nogle år og overvejer snart at skulle have børn og når de har sparet op, vil de også gerne giftes og holde et fantastisk bryllup. De fortæller, at deres venner er helt uforstående over for, at det unge par har valgt at skulle på et Vores Liv forløb for at hente ideer, in put deres fælles liv. Men vi ser det desværre det igen og igen. 

 

25.01.2018

Torsdagsrefleksion

Her til morgen hører jeg sammen med min søn på 14 år en reklame for et rejsebureau.

En mandlig stemme siger: "Jeg eeeeelsker ferie sammen med min familie - især mine børn!"

Jeg undrer 🤔 mig tit over den slags udsagn, men min overraskelse er alligevel stor, da min søn, som tilsyneladende har den samme refleksion som mig, siger: "- Hvad med hans kone eller kæreste?"

Læs mere her

18.01.2018

At genoptage den gode dialog i parforholdet

Har du tænkt på, hvordan dialogen i et parforhold ofte ændrer sig fra daglige kærlige samtaler til tale, der primært handler om logistisk hverdagskoordinering?

Det er ærgerligt men desværre også sandt.

Den gode nyhed er, at det aldrig er for sent at ændre denne tendens og at det til og med ikke koster en krone.

Det eneste, det kræver af dig og din partner, er lyst, vilje, vedholdenhed og ikke mindst vane. Ved at ændre jeres ritualer i forhold til, hvordan I taler sammen og hvad I taler om, gør at I sammen kan ændre jeres samtalevaner fra koordinerende hverdagsnak til dybe, spændende og udviklende samtaler.

Læs mere her

08.01.2018

Godt Nytår?

Så blev det januar og jeg håber, at du og din familie havde en magisk jul og nogle dejlige feriedage og ikke mindst kom godt ind i året 2018.
Jul og nytår er en fantastisk tid … især for parterapeuter.
Ja undskyld, hvis du fik kaffen galt i halsen og misforstå mig ikke. Jeg er ikke imod julen. Faktisk er jeg en julemus og stor fan af julen og den ferie, der følger med.

Læs mere her

27.08.2017

Hvad gør du, når nogen, du holder af, sårer dig...?

Hvad skal du gøre, når du bliver ramt på din sårbarhed af mennesker, som står dig nært - eksempelvis kæresten, ægtefællen, din mor, far eller gode ven? Det kan være, at der i en bestemt situation blev sagt ting, som sårede dig. Det kan være, at en bestemt person ikke var der eller lyttede, da du havde aller mest brug for det osv.

Læs mere her

23.06.2017

Ægteskabet - en revolution

Et moderne parforhold eller ægteskabet som vi kender det i dag er historisk set en revolution! Det er det fordi, vi i dag primært her i den vestlige verden indgår vores forhold eller ægteskab af egen fri vilje og af lyst.
Læs mere her

01.06.2017

Så råb dog hinanden op!

Forleden talte jeg med en veninde, som fortalte, at hende og hendes mand sjældent talte sammen mere, at de stort set heller ikke havde noget sexliv, men at de i hverdagen fungerede fint, de fik løst hverdagens udfordringer sammen og de diskuterede eller skændtes i det mindste aldrig. Hun syntes, at de havde et godt familieliv og at de sammen havde det ok!

Mine alarmklokker bimlede …

Læs mere her